Foto blog: 1 Dan - Detailing Audia  A6

Dakle, dragi moji,

 

Evo ovdje već stoji sljedeći veliki projekt za par narednih dana ... Što je to bilo sa autom? Vlasnik ima tri kera... i sva tri nisu mali. Budući da je auto prodan, kola dobijaju Dubinsko čišćenje i Poliranje bez vosikarenja.

 

Često me pitaju zašto sam ja tako skup... Kao odgovor na to pitanje objavljujem ovaj Foto blog Detailing Audia A6 koji je trajao 4 dana. Za one koji sami hoće da očiste svog ljubimca, svaka slika je sa komentarom kako možete sami očistiti. Prvi dan je bilo 8 Sati posla. 

 


Juče sam započeo s unutrašnjosti, budući da u tome leži glavni fokus posla. Prije svega prvo počinjem sa ulazima da nebi kasnije prilikom ulaska u auto unosio prljavštinu u isto.

U ovom slučaju sam uzeo visoko koncentrirano univerzalno sredstvo za čišćenje (APC)

Prvo svugdje gdje možete vidjeti ili pogoditi boju.


Takođe i ispod vrata! I... ostaviti da malo djeluje!

Zašto? Ako imate ispod prljavštinu i prilikom zatvaranja vrata ona ostaje ponovo na ulazima... takođe i ovdje ostaviti da malo djeluje!

I nakon što je izvjesno vrijeme djelovalo (3-5 min) sve zajedno lijepo sa četkicom premazati da bi se prljavština opustila... zatim sve to isprati.


Sada prelazim na grubi dio posla na dlake (vlasnik ima 3 kera)...

... za cijelo Auto sam trebao sat i po vremena samo za usisavanje.

Dakle... sad prelazim na unutrašnji dio vrata...


Urks

Za unutrašnjost upotrebljavam koncentrirani APC, pošpricam i ostavim da malo odstoji. Budite ovdje pažljivi radi Elektronike.

A zatim ga očistite s vlažnom krpom ..... ali to nije dovoljno ....


što se lako može vidjeti ovdje ... gruba prljavština je otklonjena , ali ja i dalje nisam zadovoljan.... znači četkicu u ruke  i onda isto kao i na ulazima molim!

E ovako treba da izgleda na kraju... Sva 4 vrata, e to je bio Posao!

Pa .. ako mi je posla previše, u ovom slučaju čišćenja unutrašnjosti, u međuvremenu se uvijek brinem o malim stvarima koje idu brzo i čine veliku razliku


npr. Motor

ne izgleda loše......

Takođe i ovdje... APC i Četkica...


Ovdje uzimam uvijek malu i veliku četkicu, jer tu su velike površine a i mnoge male pukotine. Takođe i haubu čistim iznutra.

Za brisanje i sušenje ja uzimam uvjek 2 jako stare krpe! Jer nakon čišćenja radi motornog ulja bi ih obično morali baciti u smeće ! Ne perite u Mašini, jer ćete uprljati svoje čiste Krpe!

Dakle, ovako treba da izgleda nakon čišćenja


Na kraju sve plastične dijelove zaštićujem specijalnim sredstvom za zaštitu plastike. U ovom slučaju sam uzeo Meguiars Hyper Dressing. Ja sam zaljubljen u njegov miris! 

 Sada prelazim na Armaturu itd...

Ovdje uvijek uzimam malu četkicu i sredstvo za unutarnje čišćenje auta.... zašto četkicu???? Zar ne vidite koliko ćoškova i pukotina jedan automobil ima ....

Osim toga, većina plastike ima strukture, ovdje vlakna tkanine  ne dolaze u pore!


Na kraju dana trebam napraviti još nešto malo.. patosnice, APC i četka .. napad!

Dakle ... 8 sati je prošlo i mnogo toga još uvijek nije učinjeno ... Danas se ide u unutrašnjost auta kožu moram očistiti i sve tepihe... i ako se uklapa , čak i vani!


IBK AUTOREINIGUNG

Ivan Golen & Tyson

Karmelitergasse 21

A-6020 Innsbruck

+43 670 402 34 86

+43 664 257 2 153

 

Öffnungszeiten:

Mo-Fr: 08:00–18:00

Sa-So: 09:00 - 17:00

ZAHLUNGSMÖGLICHKEITEN

View My Stats