Šta je to u stvarnosti: Prolaz

 

Ko želi da se ozbiljnije bavi Poliranjem automobila sasvim normalno je da se informiše prije toga preko interneta u razno raznim forumima. I šta se dešava gdje god pročitaš nešto o poliranju srećeš se svugdje i sa jednim veoma čudanim pojamom: prolaz.

 

Dijeluje sasvim zbunjujuće, ali je u stvarnosti sasvim jednostavno ko diječija igra. Prije svega par osnovnih pojmova zbog čega ima smisla uopšte upotrebiti ovu metodu.

 

Politura ima u sebi abrazivna zrna, koji se razrađuju brojem okretaja, toplinom i težinom polirke. Zaustavili se proces poliranja PRIJE nego se abrazivna zrna u potpunosti razrade to ima sasvim negativan utjecaj na završni efekat: Lak ima Holograme jer abrazivna zrna su previše gruba da bi ostavili čist finiš.

 

Dobar način da se sve ovo spriječi jest: Prolaz. Kroz njega smo 100% sigurni da su se abrazivna zrna svuda u potpunosti razbila prije nego što se Politura počela da suši radi čega bi morali prekinuti sa poliranjem. Zašto je to tako najbolje će vam razjasniti ova slika:. 

 

Polira se mašinom u prvom Koraku od vrha do dna. U primjeru koji je prikazan na slici počevši od gornjeg lijevog i ide prema donjem desnom uglu. U drugom koraku od dna desno prema vrhu lijevo. Svi svuda sa 50% preklapanja.

 

Ponovimo li ova dva koraka više puta, garantujemo vam da će se politura svuda ravnomjerno razraditi.

IBK AUTOREINIGUNG

Ivan Golen & Tyson

Karmelitergasse 21

A-6020 Innsbruck

+43 670 402 34 86

+43 664 257 2 153

 

Öffnungszeiten:

Mo-Fr: 08:00–18:00

Sa-So: 09:00 - 17:00

ZAHLUNGSMÖGLICHKEITEN

View My Stats