Part 1: Metode Poliranja - "Buckel" Metode

Na koga se odnosi ova Metoda?

 

Prije svega na svakog, ko daje prednost na Kvalitet i sigurnost na radnom mjestu s optimalnim rezultatima. Bilo daje profesionalac ili početnik, sa ovom Metodom se postižu najbolji rezultati. Najbolja Metoda je: Zaboravite na vrijeme.

 

Koje Paste mogu koristiti?

 

Sa ovom Metodom možemo obrađivati sve moguće Paste koje se nalaze na tržištu. Svejedno Meguiars, Menzerna, Chemical Guys, Optimum, Koch Chemie ili 3M. Sve ide. Čak se može i PreCelaner obrađivati.

 

Koje Spužve i Mašine za poliranje se mogu koristiti?

 

Ova metoda se može koristiti s rotacijskim mašinama i ekscentričnim mašinama. Sve Spužve se mogu koristiti. Uglavnom, za Spužve vrijedi sljedeći savjet:                                                                                              

Finiš paste -> finiš/mekana 
Fine paste -> mekana/srednja/tvrda 
Compoud Paste- > tvrda

 

Koji su nedostatci, koje opasnosti?

 

Budući da Pastu vozite jako dugo jer želite da do krajnosti iskoristite abrezivnost pasti, veoma je važno da uvijek na spužvama imate dovoljno paste. U principu, spužva ni u kom slucaju ne smije biti suva.

 

Završna riječ

 

Za ovu Metodu postoji samo jedan zaključak. Ova metoda je nažalost prečesto označena kao metoda početnika. U stvari ravnomjerno razdjeliti pastu, polirati i sjaj na laku proizvesti je jedina logika kod ove metode. Nažalost imamo prečesto Huš – Fuš Trend. Paste se prolaze u 2 ili čak l Prolazu. Ali upravo kao profesionalac moram cijeniti ravnomjerno poliranje, kao uvjerljiv rezultat. Brže ide uvijek, li kvalitet mora biti uvjek u prvom planu.

IBK AUTOREINIGUNG

Haller str. 160

A-6020 Innsbruck

+43 678 127 9 499

Öffnungszeiten:

Mo-Fr: 08:00–18:00

Sa: 08:00 - 15:00

Sonntag Geschlossen


Reservierungen: +43 (0)678 127 9 499

View My Stats