Šta je to u stvarnosti: Prolaz

 

Ko želi da se ozbiljnije bavi Poliranjem automobila sasvim normalno je da se informiše prije toga preko interneta u razno raznim forumima. I šta se dešava gdje god pročitaš nešto o poliranju srećeš se svugdje i sa jednim veoma čudanim pojamom: prolaz.

 

Dijeluje sasvim zbunjujuće, ali je u stvarnosti sasvim jednostavno ko diječija igra. Prije svega par osnovnih pojmova zbog čega ima smisla uopšte upotrebiti ovu metodu.

 

Politura ima u sebi abrazivna zrna, koji se razrađuju brojem okretaja, toplinom i težinom polirke. Zaustavili se proces poliranja PRIJE nego se abrazivna zrna u potpunosti razrade to ima sasvim negativan utjecaj na završni efekat: Lak ima Holograme jer abrazivna zrna su previše gruba da bi ostavili čist finiš.

 

Dobar način da se sve ovo spriječi jest: Prolaz. Kroz njega smo 100% sigurni da su se abrazivna zrna svuda u potpunosti razbila prije nego što se Politura počela da suši radi čega bi morali prekinuti sa poliranjem. Zašto je to tako najbolje će vam razjasniti ova slika:. 

 

Polira se mašinom u prvom Koraku od vrha do dna. U primjeru koji je prikazan na slici počevši od gornjeg lijevog i ide prema donjem desnom uglu. U drugom koraku od dna desno prema vrhu lijevo. Svi svuda sa 50% preklapanja.

 

Ponovimo li ova dva koraka više puta, garantujemo vam da će se politura svuda ravnomjerno razraditi.

Weitersagen lohnt sich doppelt!

Empfehlen Sie uns weiter und erhalten Sie sowie der von Ihnen geworbene Neukunde einen Gutschein über 20% Rabatt

IBK AUTOREINIGUNG

Haller str. 160

A-6020 Innsbruck

+43 678 127 9 499

Öffnungszeiten:

Mo-Fr: 08:00–18:00

Sa: 08:00 - 15:00

Sonntag Geschlossen


Reservierungen: +43 (0)678 127 9 499

View My Stats