ZAŠTO POLIRATI AUTO?

   Tokom vremena naš auto akumulira puno "kontaminacija", i svako pranje, nepravilno izvedeno ili još gore od strane valjka autopraonica, proizvodi swirls-e (mikro ogrebotine) na boji (lak); s vremenom se ti znakovi postupno pogoršavaju i pojavljuju se u koncentričnim krugovima. Iako površinski, oni reflektiraju svjetlo u iskrivljenom načinu te u manjoj mjeri, uzrokujući gubitak sjaja te skrivaju pravu boju vašeg automobila.

 

   Ispravak boje, sa predhodnim korakom dekontaminacije, otklanja sve nečistoće i swirls-e sa površine; zatim sljedi postavljanje zaštite (vosak/sealent/nanotehnološka zaštita) koja će ostaviti mikroskopski sloj koji će pružati dugotrajnu zaštitu i veći sjaj (gloss) vašeg automobila.

 

   Korekcija karoserije nije luksuz, nego investicija. Ispravne tehnike detailinga daju nam priliku održavati naš auto uvijek savršenog izgleda, kao na dan kad smo ga kupili.

 

UKLONITI NEDOSTATKE OČUVAJUĆI BOJU

   Cilj koji sebi postavlja Detailer je ukloniti nedostatke očuvajući boju i sjaj automobila, odabranog na temelju svog iskustva kombinacijom proizvoda koji će mu omogučiti određeni cilj. Želja za postizanje natprosječne rezultate vodi ga do "granica nenormalnosti" , gdje svaki najmanji detalj dobiva posebnu njegu.


ČESTI  NEDOSTACI

   Naš auto zbog onečišćenja (čestice željeza, katrana, insekata, soli, smole, kamenca, itd.) prikuplja i zadržava na površinu karoserije niz problema.

 

   Te kontaminirajuće čestice napadaju lak ostavljajući ga grub na dodir; s vremenom boja našeg automobila će rezultirati oštećena, oksidirajući, s posljedicom gubitka sjaja.

 

   Kontaminacija može biti različite prirode i uglavnom su:


SWIRLS - Ovi znakovi su glavni nedostatak i od največeg vizualnog utjecaja. Swirlsi su uglavnom izazvani krivim metodama pranja i sušenja automobila. Pranje pregrubom spužvom, koja zadržava prljavštinu i povlači je karoserijom, a pogotovo valjci autopraonica su glavni uzroci tih nedostataka koji značajno smanjuju sjaj boje.


OKSIDACIJA - 

   

   Uzrokovana zbog dijelovanja UV zraka. U nekim slučajevima boja će izgubiti sav svoj sjaj sve do gubitka originalne boje.

RIDS (RANDOM ISOLATED DEEPER SCRATCHES)

   RIDS su nedostatci koji najviše mrzimo na našem automobilu. Mogu biti uzrokovani krivim metodama pranja, ali i trljanjem nekog predmeta na karoseriji. Mogu se ukloniti u potpunosti ili dijelomično ovisno o njihovoj težini.

 

 

HOLOGRAMI

Uzrokovani nepravilnim poliranjem sa neprikla-dnim proizvodima i/ili pogrešne tehnike poliranja. Ovi nedostaci mogu se naći na vozila koja su bila na popravku, a u nekim slučajevima pojavljuju se nakon nekoliko pranja zbog raspadanja ulja poliša.



FAZE DETAILING-A

PRANJE

   Prva faza Detailinga. Često se misli da je to najjednostavnija faza, u stvari to je temelj dobrog Detajlinga i mora biti učinjena s velikom pažnjom.

CLAYING (DEKONTAMINACIJA)

   Izraz dekontaminacija podrazumijeva uklanjanje čestica onečišćenja zahvaljujući posebnom glinom (clay bar). Ovaj korak omogućuje da površina bude glatka i potpuno čista. Spremna za fazu poliranja.


KOREKCIJA I POLIRANJE

Najzahtjevnija faza detailinga koja zahtijeva jako dobru tehniku i poznavanje specifičnosti svakog vozila. Poliranje služi za obnovu površinskog laka i time obnoviti razinu reflekcije svjetla.

ODRŽAVANJE


Potrebno je znati koji je najbolji način održavanja zaštite da bi trajala što duže i da bi se izbjeglo ponovno nastajanje swirls-a. 

ZAŠTITA

   Žaštita omogućuje veću jednostavnost čišćenja, daje duboki sjaj zaštita od UV zraka i vremenskih uvjeta. 


No, kako želimo zaštiti naš auto? 


Vosak i "sealent" doniraju visoki sjaj i zaštitu laka koja može trajati između 3 tjedna do godinu dana. 

Nanotech zaštita je najnaprednija. Pomoću nanotehnologije stvara se veza između zaštitu i laka. Stvaraju se tako nekoliko mikrona jake zaštite koja ojača lak. Tretman može trajati i do dvije i pol godine.


© 2014. D&D Detailing. Sva prava pridržana.

IBK AUTOREINIGUNG

Ivan Golen & Tyson

Karmelitergasse 21

A-6020 Innsbruck

+43 670 402 34 86

+43 664 257 2 153

 

Öffnungszeiten:

Mo-Fr: 08:00–18:00

Sa-So: 09:00 - 17:00

ZAHLUNGSMÖGLICHKEITEN

View My Stats